Blogitus vihdon alkuun



Syystervehdys!

Tässäpä sitä nyt ollaan kolme sisarusta, kaksi siskoa viidenkympin tietämillä ja veli vähän yli nelikymppinen. Perustettiin sitten firma, ei ehkä ihan vain itsemme takia, vaan tärkeimpänä ajatus siitä, että tästä kauneudesta, rauhasta ja luonnosta toivoisi muidenkin voivan nauttia.

Irtiotto arjesta, pysähtyminen, kuunteleminen, hetkestä nauttiminen.

Joskus on vain otettava itselle, läheisille aikaa, että jaksaa...olla läsnä, auttaa, nauttia niistä asioista, joista pitää ja haluaa tehdä. Pysähdy, hiljennä vauhtia. Anna kännykän ja läppärin olla laukussa – äänettömällä.

Luonto kaikessa voimallisuudessaan on aina ollut se, joka vastaa, kun sille huudetaan. Meloessasi hiljaista Koitajokea pitkin voit rauhoittaa mielesi. Jokirannassa istuminen ja virtaavan veden tarkkailu tai mökki-saunassa saunominen ja joessa uiminen on terapiaa sekin.

Unohdetaan Ilomantsin Huhuksessa Koitereen ja Koitajoen maisemissa hetkeksi kiire ja stressi, annetaan luonnon hiljaisuuden ja lehtien havinan vastata. Pian huomaamme, että mieltä myllertävät asiat pikkuhiljaa katoavat ja olo on kevyempi.

Tänäänkin meloimme pitkin Koitajokea ja pistäydyimme Ala-Koidan taukopaikalla, jota Ala-Koidan kyläyhdistys ylläpitää. Kerrassaan loistavaa, että talkoolaisia vielä löytyy. Koitajoen vesireitin varrella ja Koitereella useammassakin saaressa on kyläyhdistysten pitämiä taukopaikkoja.

Ruskan värejä suoalueiden sammalikoissa, puiden lehdissä sekä heinikossa ei kyllästy ihailemaan.

Tätä kirjoittelen nyt Kesonsuon kupeessa, ahvenpuron läheisyydessä, kuuntelen samalla perjantai-illan ratoksi jokamiehen toivekonserttia radiosta, ja odotan tuleeko metsästäjälle iltalennosta saaliksi sorsia vai kokemusta ja mielen virkistystä.

Jatkoa seuraa pian, nyt kun vauhtiin päästiin:-)

Pirkko KoiHusta


Kommentit

    Kommentoi


    Anna sähköpostiosoitteesi, jos haluat saada tiedon uusista blogeista sähköpostiisi. Sitä ei julkaista kommentointisi yhteydessä.